Глава НАБУ в гостях у призидента. Таємна зустріч, чи необережність?
news-image

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситникїздив в гості до президента Петра Порошенка в будинок у Козині 26 квітня. Про це повідомляє програма "Схеми".

Разом із автівкою Ситника біля воріт Порошенка зафіксували машини, якими користується депутат Олександр Грановський.

"Схеми" зафільмували, як авто з номерними знаками, які використовує Олександр Грановський, і авто, яким користується Артем Ситник, стояли біля будинку Порошенка у Козині пізно ввечері 26 квітня - і одночасно виїхали звідти.

Директор НАБУ підтвердив, що справді був удома в президента.

"Точно дату не пам'ятаю, але декілька місяців тому двічі був. Зустріч була саме тет-а-тет, і вона стосувалася питання Антикорупційного суду. Говорилося про участь міжнародних експертів у компетенції цього суду. Я зайняв позицію, що немає ніяких компромісів - тобто повинно бути те, що пропонувалось експертним середовищем і нашими міжнародними партнерами".

За словами Ситника, ця зустріч не була таємною.

"Я ж не приховую нічого. Можна було б змінити номер автомобіля, і, в принципі, взагалі не було б питання, хто приїжджав на зустріч.

Грановського я, звичайно, знаю, він також колись приїжджав до НАБУ також з приводу Антикорупційного суду. Він же депутат, повинен голосувати".

На запитання, чи є прийнятною ситуація, коли директор незалежного антикорупційного органу вночі приїжджає додому до президента, Ситник відповів: "Було приємно, що думка НАБУ важлива для учасника процесу створення Антикорупційного суду, тому що в нас є комунікація з главою держави з приводу створення Антикорупційного суду".

ГО "Свідомі" закликають всіх антикорупціонерів до масимальної відкритості, адже будь-яка необдумана дія може бути невірно розтлумачена суспільством.

Читайте також
Україна піднялася в індексі сприйняття корупції
Посли G7 оприлюднили дорожню карту судової та антикорупційної ре...
ДРУЖИНА ДУБНЕВИЧА, ЯКИЙ ПІД СЛІДСТВОМ, ХОЧЕ СТЯГНУТИ З НЬОГО ПОЛ...

Пошук новин...