РОЗГЛЯД СПРАВИ ПРО ВБИВСТВО ТРЬОХ СПІВРОБІТНИКІВ ДАІ – ПІД ЗАГРОЗОЮ
news-image

Про це під час під час засідання Комісії КМР з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією заявив голова Подільського суду Василь Бородій.

Він звинуватив комісію у навмисному формальному затягуванні затвердження списку народних засідателеві та присяжних. Замість цього пропонують вкотре створити робочу групу для доопрацювання змін.

За словами Василя Бородія, Подільський районний суд вже рік не може заслуховувати певну категорію справ, які пов’язані з усиновленням, визначення осіб недієздатними, а також кримінальні справи, де фігурують неповнолітні. Перепони виникають у початку розгляді справи про вбивство співробітників ДАІ на Броварському проспекті, адже один із обвинувачених – неповнолітній і потрібні присяжні.

Комісія вже більше року не може підібрати людей, тому суди самі їх підбирають, провівши відповідну перевірку, а оригінали всіх документів і списки народних засідателів надсилають до Комісії. Однак список досі не затверджено.

За словами представників комісії, суди не мають права давати на розгляд комісії кандидатів в народні засідателі. Натомість Київська міська рада сама повинна їх шукати.


 

Читайте також
Україна піднялася в індексі сприйняття корупції
Посли G7 оприлюднили дорожню карту судової та антикорупційної ре...
ДРУЖИНА ДУБНЕВИЧА, ЯКИЙ ПІД СЛІДСТВОМ, ХОЧЕ СТЯГНУТИ З НЬОГО ПОЛ...

Пошук новин...