У СКІЛЬКИ Ж ОБІЙДЕТЬСЯ ДЕМОНТАЖ ПАМ’ЯТНИКА ЛЕНІНУ?
news-image

Як повідомляється на офіційному сайті Depo.Харків (http://kh.depo.ua/ukr/kh/kernes-znese-postament-naybilshomu-leninu-ukrayini-u-2016-24022016142000) під час чергової сесії Харківської міської ради 24 лютого 2016 року депутатами були ухвалені зміни до програми соціального та економічного розвитку Харкова на 2016 рік. Зокрема, на демонтаж постаменту з бюджету виділяється 1,7 млн. грн.

Харківською міською радою було зазначено, що 1,7 мільйона гривень на демонтаж залишків пам’ятника Леніну, це ще не остаточна сума і все буде залежати від розробленого проекту на демонтаж. Розробляти проект демонтажу було замовлено ТОВ “Ароф” за 57 тис.грн. Проект ще на тому тижні був у стані розробки.

Відомо, що демонтаж пам’ятника Леніну проводить ТОВ “Стройтехносервіс”.

Власниками фірми є Юрій Каркач та Віталій Печура. Основний КВЕД в ЄДР у фірми, як раз знесення. Юрій Каркач був разом з Ельвірою Тєнішевою співвласником ТОВ “Віск”. Ельвіра Тєнішева є дружиною Григорія Соломаніа, який є давнім бізнес-партнером сім’ї Добкіних та колишнім депутатом Харківської міської ради від “Партії Регіонів”. Також Каркач має спільний бізнес з Лідією Адам, яка є директором ОК «ЖБК «Триумф», на який записано будинок Добкіна в Лісопарку.

Віталій Печура входить до складу засновників ТОВ «Діамант 2006», директором і співвласником якого є Анатолій Челобітчиков, який був партнером мера Харкова Геннадія Кернеса по ТОВ «Рівлад ЛТД» до того моменту, як Кернес переписав цей бізнес на Оксану Гайсинську, з якою проживає у громадянському шлюбі.

Донька Каркача – Євгенія є співвласником ОК «ЖБК «Мілленіум», який безкоштовно отримав 9 га землі по вул. Шевченка, 327. Саме там, де й зареєстровано фірму “Стройтехносервіс”.

Віталій Печура ж є засновником ОК «Житлово-будівельний кооператив «Шевченківський», який отримав 7 га землі по тій же адресі. Його партнером у кооперативі є комерційний директор Парку Горького Андрій Шаптала. Віталій Печура також є серед засновників ТОВ «Франко», яке володіє нерухомістю якраз у Парку Горького.
Як вбачається із загальнодоступних джерел, 11 квітня, з самого початку робочого дня розпочався демонтаж постаменту пам’ятника Леніну.

Демонтувати постамент, як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, будуть три дні. Ігор Терехов зазначив, що фірму, яка займається демонтажем обирали з їх ділової репутації і тієї техніки, яка може здійснити роботи.

У відповідності до частини 1 статті 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель»: «Закон застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт та послуг за умови, що вартість закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт – 1 мільйон 500 тисяч гривень».

Але, станом на 11 квітня 2016 року інформація щодо закупівлі стосовно робіт з демонтажу пам’ятника Леніну відсутня.

Таким чином, можна дійти висновку, що можливо, у діях Харківської міської ради вбачаються порушення чинного законодавства в сфері здійснення державних закупівель.

Харківський осередок громадської організації «Свідомі» є платформою експертів, активістів і діячів різних напрямків, об’єднаних для здійснення своєї мети (цілей), зокрема, здійснюємо аналіз дотримання замовниками законодавства у сфері державних закупівель (моніторинг закупівель).

Звернення буде подано до Харківської міської ради.

Читайте також
Україна піднялася в індексі сприйняття корупції
Посли G7 оприлюднили дорожню карту судової та антикорупційної ре...
ДРУЖИНА ДУБНЕВИЧА, ЯКИЙ ПІД СЛІДСТВОМ, ХОЧЕ СТЯГНУТИ З НЬОГО ПОЛ...

Пошук новин...