РОБОТА ГРМЕ – ПОТУЖНИЙ ДВИГУН АНТИКОРУПЦІЙНОЇ РЕФОРМИ
news-image

За словами голови Громадської ради міжнародних експертів сера Ентоні Хупера, Україна – це перша країна, яка запросила групу міжнародних експертів для допомоги з призначенням суддів. «Наскільки мені відомо, жодна інша країна такого не робила. Ми всі були у стані невідомості – Рада і члени ВККСУ, адже не знали, з якими проблемами стикнемося під час роботи. На мою думку, це була дуже успішна спільна робота», – розповів голова ГРМЕ.

«Я не можу назвати жодну іншу, настільки прозору у цьому аспекті. Лише подумайте: ми ставили запитання діючим суддям. Запитання про їхнє майно, про їхні декларації, про податки. На мою думку, це досить неординарна ситуація. У Великій Британії проводяться конкурси, але рішення приймаються у приватному порядку», – додав Ентоні Хупер.

«Свідомі» переконані, що така практика дійсно гарна, адже вона дозволить не тільки «відфільтрувати» не доброчесних кандидатів у судді до ВАКС, які мають сумнівну репутацію, але й значно підвищить довіру суспільства до новоствореного органу. Це надзвичайно важливо, адже загалом рівень довіри суспільства до різних політичних інститутів та державних органів не високий, проте саме довіра – один з рушіїв якісних реформ.

Читайте також
ЕКЗАСТУПНИКА КЕРІВНИКА ПОЛІЦІЇ ХАРКІВЩИНИ ПІДОЗРЮЮТЬ У РОЗТРАТІ ...
ГОНЧАРУК: ОЧИЩУЄМО ЛІСОВУ ГАЛУЗЬ ВІД КОРУПЦІЇ!
ВИКРИВАЧАМ КОРУПЦІЇ ТЕПЕР ПЛАТИТИМУТЬ!

Пошук новин...