ЯКА Ж ЦІНА ТЕНДЕРУ? І ЯКА КІЛЬКІСТЬ ТИХ ПОСЛУГ?
news-image

Наприкінці січня 2016 року Середня загальноосвітня школа №62 м. Львова провела закупівлю за предметом: «код код 56.29.2 (55523000-2) – послуги їдалень.

Як вбачається із протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів, пропозиції подали такі учасники: Фізична особа-підприємець Дрогомирецька Світлана Василівна з ціновою пропозицією 530 700,00 грн. (без ПДВ) та ФОП Яремчук Ігор Іванович- 524 600,00 грн. (без ПДВ).

Переможцем торгів визнано ФОП Дрогомирецька Світлана Василівна, з яким 22.03.2016 р. укладено договір на суму 488 445 грн. (без ПДВ).

В процесі моніторингу вказаної закупівлі було встановлено, що ціни вказана в протоколі розкриття пропозицій конкурсних торгів не співпадають з ціною зазначеною в протоколі оцінки пропозицій конкурсних торгів, в повідомленні про акцепт та оголошенні про результати проведення процедури закупівлі.

А саме, цінова пропозиція ФОП Дрогомирецька Світлана Василівна зазначена в протоколі розкриття пропозицій конкурсних торгів складає 530 700 грн., а ціна зазначена в протоколі оцінки пропозицій конкурсних торгів, в повідомленні про акцепт та оголошенні про результати проведення процедури закупівлі складає 488 445 грн.

Відповідно до статті 3 Закону України «Про здійснення державних закупівель» (далі – Закон) закупівлі здійснюються за принципами, зокрема, максимальна економія та ефективність.

Цікавим є те, що очікувана вартість предмета закупівлі відповідно зі змінами до річного плану закупівель на 2016 рік Замовника, складає 472650 грн., а сума визначена в договорі про закупівлю складає 488445 грн. (без ПДВ), тобто на 15795 грн. більше від очікуваної вартості. Це дає підстави говорити про можливе порушення принципу максимальної економії та ефективності, визначеного статтею 3 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Крім того, в протоколі оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій відсутні результати поіменного голосування членів комітету з конкурсних торгів.

Також, необхідно зазначити, що в оголошенні про проведення процедури відкритих торгів не зазначено інформації про кількість товарів, або обсяг надання послуг, що є порушенням Закону та дає підстави вважати, що принцип економії та ефективності може бути не дотриманий.

Читайте також
OCCRP НАЗВАВ КОЛОМОЙСЬКОГО ОДНИМ З НАЙБІЛЬШИХ КОРУПЦІОНЕРІВ РОКУ
ДИРЕКТОР НААН ОТРИМАВ ПІДОЗРУ ЧЕРЕЗ ХАБАР
У ДЕРЖГЕОКАДАСТРІ РОПОВІЛИ ПРО ПРОПОЗИЦІЮ ХАБАРА

Пошук новин...