ЯКА Ж ЦІНА ТЕНДЕРУ? І ЯКА КІЛЬКІСТЬ ТИХ ПОСЛУГ?
news-image

Наприкінці січня 2016 року Середня загальноосвітня школа №62 м. Львова провела закупівлю за предметом: «код код 56.29.2 (55523000-2) – послуги їдалень.

Як вбачається із протоколу розкриття пропозицій конкурсних торгів, пропозиції подали такі учасники: Фізична особа-підприємець Дрогомирецька Світлана Василівна з ціновою пропозицією 530 700,00 грн. (без ПДВ) та ФОП Яремчук Ігор Іванович- 524 600,00 грн. (без ПДВ).

Переможцем торгів визнано ФОП Дрогомирецька Світлана Василівна, з яким 22.03.2016 р. укладено договір на суму 488 445 грн. (без ПДВ).

В процесі моніторингу вказаної закупівлі було встановлено, що ціни вказана в протоколі розкриття пропозицій конкурсних торгів не співпадають з ціною зазначеною в протоколі оцінки пропозицій конкурсних торгів, в повідомленні про акцепт та оголошенні про результати проведення процедури закупівлі.

А саме, цінова пропозиція ФОП Дрогомирецька Світлана Василівна зазначена в протоколі розкриття пропозицій конкурсних торгів складає 530 700 грн., а ціна зазначена в протоколі оцінки пропозицій конкурсних торгів, в повідомленні про акцепт та оголошенні про результати проведення процедури закупівлі складає 488 445 грн.

Відповідно до статті 3 Закону України «Про здійснення державних закупівель» (далі – Закон) закупівлі здійснюються за принципами, зокрема, максимальна економія та ефективність.

Цікавим є те, що очікувана вартість предмета закупівлі відповідно зі змінами до річного плану закупівель на 2016 рік Замовника, складає 472650 грн., а сума визначена в договорі про закупівлю складає 488445 грн. (без ПДВ), тобто на 15795 грн. більше від очікуваної вартості. Це дає підстави говорити про можливе порушення принципу максимальної економії та ефективності, визначеного статтею 3 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Крім того, в протоколі оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій відсутні результати поіменного голосування членів комітету з конкурсних торгів.

Також, необхідно зазначити, що в оголошенні про проведення процедури відкритих торгів не зазначено інформації про кількість товарів, або обсяг надання послуг, що є порушенням Закону та дає підстави вважати, що принцип економії та ефективності може бути не дотриманий.

Читайте також
ЕКСПЕРТИ НАЗК ВИЗНАЧИЛИ НАЙПОШИРЕНІШІ СХЕМИ ДЛЯ НЕЗАКОННОГО ОТР...
ПОСАДОВИЦЯ ЕКОІНСПЕКЦІЇ ШАНТАЖУВАЛА “ЛЬВІВВОДОКАНАЛ”
НА ЛЬВІВЩИНІ ОШТРАФУВАЛИ ІНЖЕНЕРА ДЕРЖПРАЦІ ЗА ХАБАР У 100 ТИС ГРН

Пошук новин...